YouTube Twitter Linkedin Facebook

Tel: +31(0)10 - 899 0022

Convoi Exceptional

“Met een overdaad aan energie vliegen de opzwepende ritmes je om de oren, versterkt door scheurende blazers en ronkende baspartijen. Meer dan ooit tevoren klinkt ConvoiExceptional als een heuse band, organisch gegroeid vanuit hun oorsprong als ‘straat-act’. Een regulier podium doet dan ook geen afbreuk aan hun spontaniteit en opgetogen levenshouding. De straat is het podium, maar inmiddels is het podium net zo goed hun straat!”

In 2006 jamden Job, Johan, Ruben, Arnout en Dick vaak op allerlei percussie instrumenten, waaruit Convoi Exceptional ontstond. Al snel groeide het aantal optredens en speelden de mannen écht overal, van hostels in Londen tot clubs in Nice en op festivals als Oerol, Motel Mozaique en Parade, tot in theaters als Diligentia en de Rotterdamse Schouwburg. Ook speelden ze met bands als Boo!, Stuurbaard Bakkebaard, Katzenjammer en New Cool Collective.

Convoi maakte vele tours door Europa, van Kopenhagen, Parijs, Rome, Madrid tot Londen. Het voorlopige hoogtepunt van hun buitenlandse avonturen was de reis naar New York, waarvan ze in 2010 de film ‘We GotYa!’ uitbrachten. In 2011 werd het instrumentarium uitgebreid met basgitaar en trompet, waardoor de band steeds meer richting podium opschoof. In april 2012 namen ze de cd 'Live @ Roodkapje' op in Rotterdam.
De band is voor de heren een ideaal middel om allerlei creatieve verbanden aan te gaan. Zo werd de muziek gebruikt voor de veelgeprezen animatiefilm Reis Door De Stad, werkten ze meerdere keren samen met de dansers van het Lucent Danstheater en maakten ze een aantal korte ritmische scènes voor het kinderprogramma Sesamstraat.
En wat de heren nu aan het doen zijn?Vraag het hen zelf bij het volgende optreden.
Bezetting:
Arnout Cornelissen – djembe/bass
Ruben Bolsius - djembe
Dick Ronteltap - sax
Johan Zandboer – doundoun / trompet
Job den Dulk – snare / floortomIn 2006 jamden Job, Johan, Ruben, Arnout en Dick vaak op allerlei percussie instrumenten, waaruit Convoi Exceptional ontstond. Al snel groeide het aantal optredens en speelden de mannen écht overal, van hostels in Londen tot clubs in Nice en op festivals als Oerol, Motel Mozaique en Parade, tot in theaters als Diligentia en de Rotterdamse Schouwburg. Ook speelden ze met bands als Boo!, Stuurbaard Bakkebaard, Katzenjammer en New Cool Collective. Convoi maakte vele tours door Europa, van Kopenhagen, Parijs, Rome, Madrid tot Londen. Het voorlopige hoogtepunt van hun buitenlandse avonturen was de reis naar New York, waarvan ze in 2010 de film ‘We GotYa!’ uitbrachten.

In 2011 werd het instrumentarium uitgebreid met basgitaar en trompet, waardoor de band steeds meer richting podium opschoof. In april 2012 namen ze de cd 'Live @ Roodkapje' op in Rotterdam. De band is voor de heren een ideaal middel om allerlei creatieve verbanden aan te gaan. Zo werd de muziek gebruikt voor de veelgeprezen animatiefilm Reis Door De Stad, werkten ze meerdere keren samen met de dansers van het Lucent Danstheater en maakten ze een aantal korte ritmische scènes voor het kinderprogramma Sesamstraat. En wat de heren nu aan het doen zijn?Vraag het hen zelf bij het volgende optreden.Bezetting:

Arnout Cornelissen – djembe/bass

Ruben Bolsius - djembe

Dick Ronteltap - sax

Johan Zandboer – doundoun / trompet

Job den Dulk – snare / floortom

 

DVD

De DVD We got Ya! is vanaf nu verkrijgbaar en bij ons te bestellen voor € 10,- exclusief € 2,50 verzendkosten. Stuurt u ons een e-mail met daarin uw gegevens met het onderwerp: Bestelling DVD We got Ya.

Het totaalbedrag kunt u overmaken op ING 4522189 t.n.v. Muac Productions o.v.v. "bestelling DVD Convoi".