YouTube Twitter Linkedin Facebook

Tel: +31(0)10 - 899 0022

Joachim Henriëtta

Pianist Joachim Henriëtta (1986) werd geboren in Harderwijk. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen. Hij vond vooral boogie-woogie en blues erg leuk. Door klassieke docenten ontdekte hij ook de muziek van o.a. Chopin, Debussy, Beethoven en Bach. Lessen van jazzlegende Louis van Dijk brachten hem echt op een ander spoor.

Joachim studeerde jazz- en latin piano in Zwolle. Tijdens zijn master latinpiano in Rotterdam verdiepte hij zich specifiek in de Antiliaanse walsen van Curaçao.

Sindsdien is Joachim actief als pianist in verschillende bezettingen. Als begeleider van zangers werkte hij met verschillende zangers van ‘Voice of Holland’, zoals Pearl Jozefzoon en Bylear Sumter. Ook heeft hij het podium gedeeld met o.a. Marcus Miller en Giovanni Hidalgo.

Joachim is muzikaal erg veelzijdig – hij speelt naast piano ook saxofoon, trompet en dwarsfluit. Hij arrangeert en componeert en ondersteunt zo ook singer-songwriters. Maar het allerliefst improviseert hij op de piano.

Joachim geeft al tien jaar pianolessen vanuit deze passie voor de piano. Zijn brede kunnen als pianist draagt hij met veel plezier over aan anderen. Zo leert hij leerlingen met veel inzicht en plezier improviseren en piano spelen.