YouTube Twitter Linkedin Facebook

Tel: +31(0)180 - 820212

Jan Smit

Jan Smit zong op jonge leeftijd vier jaar bij het Volendammer jongenskoor “De zangertjes van Volendam” onder leiding van de onderwijzer Evert Beumer. Jan Smit was nog geen tien jaar toen hij werd ontdekt door de Volendamse band BZN. Deze Volendamse popgroep wilde een duet opnemen met een jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit. Na een korte selectie procedure werd Jan Smit uitgekozen, en het nummer Mama werd vervolgens een groot succes.

Tijdens het optreden van BZN kwam Jan Smit in Volendammer klederdracht ten tonele. Dit lied kwam te staan op hun cd A Symphonic Night. Smit mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN-leden. De single “Ik zing dit lied voor jou alleen” kwam op 1 binnen in de Nederlandse hitparades. In de twee volgende jaren scoorde Smit nog vijf hits, waaronder Pappie, waar blijf je nou. Deze nummers werden geschreven door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp.

 

In de beginjaren van zijn carriere ( eerste 6 jaar ) was Jan Smit vooral succesvol in Duitsland. Jan Smit was jarenlang te zien in diverse grote schlager shows. In Duitsland zijn inmiddels tien duitstalige albums uitgebracht. Daarnaast is de soap van Jan Smit in Duitsland en Oostenrijk te zien. Behalve in Nederland en Duitsland is Smit ook succesvol in Oostenrijk, Italië en Frankrijk. In 2001 ontving Smit met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.